Over KMG-NL

ORGANISATIE

Wat is KMG?

KMG - Krav Maga Global wordt erkend als de meest professionele en internationaal actieve Krav Maga organisatie die het vertrouwen heeft verdiend van zowel professionele als niet-professionele beoefenaars

KMG heeft een groot en zeer professioneel internationaal team (Global Instructor Team - GIT) van de hoogst gegradueerde instructeurs die er in Krav Maga te vinden zijn.

Deze instructeurs zijn allen persoonlijk geselecteerd en opgeleid door Eyal om alle aspecten van Krav Maga training aangeboden door de KMG organisatie te bieden, inclusief voor civiel, militair, wetshandhaving, VIP-bescherming, airmarshalls, SWAT-teams etc.

KMG's Krav Maga is een geïntegreerd systeem van zelfverdediging, gevechtsvaardigheden en bescherming van derden.

Het is het leidende systeem in zijn soort in de wereld, bekend om zijn praktische en realistische technieken en tactieken om alle soorten gewelddadige confrontaties te vermijden, te voorkomen, af te schrikken of anderszins aan te pakken.

Het Krav Maga-systeem van KMG wordt nog steeds ontwikkeld door de naaste assistent van grondlegger Imi, master Eyal Yanilov, en wordt voortdurend aangepast aan de veranderende behoeften van burgers van alle leeftijden, militaire eenheden, wetshandhavers en beveiligingspersoneel. Het is een evoluerend systeem dat nieuwe oplossingen biedt voor dynamische situaties.

Zo is er door Eyal en het Global Instructor Team in het Corona-seizoen 2020-2021 niet stil gezeten. De 10 levels voor Practitioners plus Graduates zijn enorm uitgebreid met nieuwe kennis en kunde voor de beoefenaars. Weer een verrijking voor Krav Maga die je steeds alleen bij Eyal Yanilov’s KMG kunt vinden.

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Krav Maga begint in Hongarije en Tsjecho-Slowakije in de dertiger jaren van de vorige eeuw door Imre Lichtenfeld, ook wel bekend onder de hebreeuwse naam Imi Sde-Or.

Imi was een succesvol bokser en worstelaar. Hij hielp de joodse gemeenschap, in zijn woonplaats Bratislava, zich te beschermen tegen de opkomende nazi milities. Lichtenfeld realiseerde zich al snel dat zijn sporten weinig te doen hadden met de realiteit en zo begon hij een systeem van vaardigheden te ontwikkelen voor zelfverdediging in levensbedreigende situaties.

Na zijn aankomst in het Britse mandaatgebied Palestina in 1942 begon hij les te geven aan de joodse ondergrondse organisaties Haganah en Palmach. Bij het uitroepen van de staat Israel in 1948 werd Imi Chief Instructor Physical Training in het Israelische leger. In deze periode werd zijn systeem Krav Maga genoemd.

In 1964, op 54 jarige leeftijd, ging Imi uit de actieve dienst. Hij paste Krav Maga aan op de behoeftes van politie en gewone burgers. In samenwerking met het Ministerie van Onderwijs werden niet-militairen opgeleid tot instructeur zodat Krav Maga in Israel voor iedereen bereikbaar werd. In 1978 werd daarom ook de Israeli Krav Maga Association opgericht.

Na 1980 is er een internationale verspreiding van Krav Maga op gang gekomen nadat eerst de Main Training Center van de FBI en de New York Field Office van de FBI hun interesse hadden geuit bij door de VS reizende Israelische instructeurs. Hierna is begin jaren negentig de International Krav Maga Federation (IKMF) opgericht door Eyal Yanilov, Imi’s meest naaste leerling. Sinds 2010 staat Eyal aan het hoofd van Krav Maga Global, organisatorisch en technisch een verbeterde versie van zijn voorganger.

Op dit moment wordt Krav Maga in Israel onderwezen aan alle IDF soldaten inclusief alle Special Forces eenheden. Verder wordt Krav Maga gebruikt om de Israelische politie, Israelische geheime dienst en alle veiligheidsdivisies (Mossad, Shin Bet) te trainen.

Inmiddels wordt ook buiten Israel over de hele wereld, Krav Maga geleerd aan burgers, militairen, politie en veiligheidsdiensten. Voorbeelden hiervan zijn militairen en andere diensten van Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italie, Verenigde Staten, Polen, Zweden, Australie en Nieuw Zeeland.

De voornaamste doelgroep voor Krav Maga Global is de civiele groep. Juist onder deze groep komt het voor dat een goede kennis van zelfverdediging, een fit en sterk lichaam en een zelfverzekerde uitstraling een groot verschil kunnen maken in het alledaags leven.

 

Doelgroepen

VOLWASSENEN

Met Krav Maga zorg je voor de veiligheid van jezelf en anderen die je lief zijn.

KINDEREN & TIENERS

Krav Maga is fun, stoer en zorgt ervoor dat je je overal en altijd kunt verdedigen.

VROUWEN

Je altijd en overal veilig voelen is een goede reden om te beginnen met Krav Maga.

Beroepsdoelgroepen

POLITIE

KMG Krav Maga trainingen voor politie professionals zijn specifiek toegespitst op reële situaties die een poitievrouw of –man tegen zou kunnen komen. Met specifieke technieken, zoals de-escalatie, controle over de agressor(en), wapengebruik, fouilleren, vervoeren van agressor(en), wordt KMG Krav Maga inmiddels door politiemensen over de hele wereld getraind en gebruikt.

Deze opleiding komt sterk overeen met de opleiding voor beveiligingsprofessionals. Het grote verschil is dat politiemensen meer middelen tot hun beschikking hebben, waardoor deze Krav Maga opleiding iets uitgebreider is.

Defensie

Krav Maga Global heeft een unieke en uitgebreide kennis en ervaring in het trainen en opleiden van militairen in alle rangen en orden. Als het gaat om technische, tactische, mentale en fysieke voorbereiding op onder andere korte afstand gevechten, gewapende en ongewapende gevechten, third party protection, VIP-bescherming en zelfverdediging, heeft KMG Krav Maga zich over de hele wereld ruimschoots bewezen.

Geheime diensten en militaire eenheden, waaronder de Mossad, de CIA en de FBI, trainen hun professionals in Krav Maga. Deze training brengt hen snel en effectief op het gewenste hoge niveau.

BEVEILIGING

Professionele beveiligers hebben veel baat bij onze Krav Maga-trainingen. Hierbij kan gedacht worden aan horeca beveiliging, algemene beveiligingsmedewerkers en de beveiliging van international instituten, zoals ambassades en het Joegoslavië tribunaal.

De Krav Maga lessen voor deze doelgroep zijn specifiek toegespitst op situaties die men in de functie als beveiligingsmedewerker tegen kan komen. Specifieke technieken zijn: de-escalatie, controle van de agressor(en), vervoeren van agressor(en), tactische samenwerking met collega’s en wapengebruik.

JUSTITIE

Het Ministerie van Veiligheid & Justitie huisvest, naast politie eenheden, diverse professionals die verdedigings- en vechttechnieken nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. KMG Krav Maga is een bewezen methode die door veel van deze eenheden ingezet.

Lidmaatschap

Op deze pagina vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven bij Krav Maga Global en hoe je je kunt aanmelden voor examens of evenementen. KMG Krav Maga wordt steeds bekender in Nederland en steeds meer mensen ervaren zelf wat Krav Maga voor hun kan betekenen. Als lid van Krav Maga Global kun je naast de trainingen deelnemen aan examens en evenementen, waardoor je nog meer uit je training kunt halen.

Kosten Lidmaatschap €25,- per jaar (€5,- inschrijfkosten)
LID WORDEN

  • je bent verzekerd voor ongevallen tijdens de lessen bij een school die is aangesloten bij KMG-NL.
  • je inschrijven voor de internationale KMG nieuwsbrief;
  • deelnemen aan Lokale en Centrale Examens;
  • deelnemen aan reguliere seminars tegen gereduceerde prijzen;
  • o.m. KMG-NL tegen reductie deelnemen aan speciale seminars of cursussen als VIP-Protection of Politie-cursus;
  • o.m. KMG-NL, als je voldoet aan de gestelde criteria, deelnemen aan de Krav Maga Instructor-cursus;
  • mag je een maand lang gratis deelnemen aan reguliere lessen in het buitenland bij een KMG-school;
  • word je via onze website geïnformeerd over alle events.